....KLIK KLIK KLIK...

Wednesday, October 12, 2011

For You My Love

        Once upon a time... Rafiq yang masih buntu mencari peluang kerja yang baik.. Hari ke hari.. Day after day.. Beliau masih menunggu.. Pelbagai usaha dilakukannya namun tiada hasil.. Lalu pada suatu malam Rafiq terjaga dari tidurnya.. Lantas dia terasa ingin menunaikan solat sunat hajat.. Tatkala selesai solat Rafiq menadah tangannya memohon kepada Allah yang Esa.. Rafiq menumpukan sepenuh perhatian pada doanya.. sehinggakan Rafiq mampu terkenangkan dosa-dosa silamnya.. Dengan lembut lidahnya memohon sejuta keampunan dari Tuhan supaya dijauhkan dirinya dari segala bentuk maksiat.. Lalu menitislah air matanya.. Dengan nafas yg tersekat-sekat dia meminta agar doanya dimakbulkan Tuhan..
        Selesai solatnya dia baring semula sambil mengesat air mata yg masih berbaki.. Pada malam itulah dia merasa amat dekat dengan Tuhan.. Rasa cintanya kepada tuhan semakin mendalam.. Hilang semua tekanan yg dia hadapi selama ini.. Itulah yg dikatakan cinta.. Apabila datang perasaan cinta itu kepada seseorang maka hilanglah segala masalah untuk seketika bila kita dekat dengannya..

moral of the story :--- Bak kata Amy Mastura.. Jika ditanya tentang cinta..macam-macamlah jawapannya..
Ada cinta yg bawa ceria..Ada cinta yg sanggup merana..lalalalala.....
 moral yg betul-betul moral.. :-----1) C.I.N.T.A itu anugerah.. Gunalah sebaiknya.. Sayangilah dia ketika dia masih bersama kita kerna kita akan merinduinya bila dia sudah tidak bersama kita lagi kelak.. Jauh dimata dekat dihati..Berhati-hati dijalan raya..

2 comments:

IzwanIzzati Pretty Collections said...

Cinta itu unik dan tersendiri.indahnya cinta yg Allah s.w.t tentukan buat kita sbg hambanya.

semoga Rawshade menemui cinta itu.
^_^

Ayna =)

Rawshade said...

Terime Kasih ayna :)

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails