....KLIK KLIK KLIK...

Wednesday, October 13, 2010

Pontianak Memang Sukakan Darah


Ting..Tong.. Jam sekarang dah masuk pukul 1:00 pagi..
Tetiba ja Rawshade teringat nak kongsi cerita seram pasal pontianak..
Kalau sesapa yang baca entri ni malam ni mesti tak berani pejam mata punya..
Layan la cerita ni..
Maka tersebutlah kisah perihal 3 ekor pontianak. Memasing nak nunjuk siapa yang paling terer. Mereka pun mengadakan sebuah pertandingan tunjuk sapa paling
power. Pontianak yang paling muda diberi kesempatan untuk memulakan pertandingan. Lalu dia pun terbang secepat kilat, tak sampai 2 minit dah balik. Mukanya
penuh dengan lumuran darah, dan menyeramkan. Terus dia berkata :"Nkorang nampak kampung kat seberang bukit itu ?" Yang dua ekor pontianak tu ngangguk, "Iya,
nampak." Satu kampung tu itu... habiissss aku kerjakan||||" Angin jugak dua ekor pontianak tu dengar keangkuhan pontianak muda. Kini giliran pontianak yg
setengah abad tu pulak. Dia pun pergi sekelebat jugak, tak sampai 1 minit dah balik, mukanya juga penuh dengan cucuran darah. "Nkorang nampak Bandar tu ?",
katanya dengan muker yg kerek. "Iya, nampak", yang dua ngangguk juga. "Satu bandar itu juga habiiissssss|||", kata pontianak yg setengah abad sambil ketawa seram,"
heeee heeeeee heeeeeeeeeeeeeeeee". Pontianak yang satunya lagi tambah panas, dia pun nak show off jugak. Dia pun tunjuk skill terbang cam kilat. Amat lah
terperanjat nya dua sahabatnya, sebab tak sampai setengah minit dia dah balik, dengan penuh cucuran darah di mukanya... Lalu pontianak yg 2 ekor tu
berkata, "gilaa ahh dia ni tak sempat aku nak duduk dia dah balik, memang dia paling power". Sambil mengosok gosok idong nya pontianak tu pun berkata ,
"Nkorang nampak tembok batu tu ?" "Nampak | Nampak|",kata yang 2 ekor tu... "Err aku tadi tak nampak".


11 comments:

bdk johor said...

hahahaha.. lawak2.. wa nk msuk tido td, trus xjd.. gelakkn citer lu lar. hehe

Muhammad Zakir aka Hamba Allah said...

bleh thn hehe

lea said...

pontianak ke3 rabun or buta? hahaha

kobEj0rdan~ said...

die x pasang lampu la tu:P

Nur Hawa Mohd Zin said...

hahah....tu lah sape suruh buat kerja malam2..lalala...funny

Raybond said...

haha... mmg sempoai la pontianak2 nie..

hani said...

haha..cian2..

azhar said...

raja lawak kan2...

Gayahspears said...

huhu..kalo darah tu gnti dgn sirap merah puntianak nak x??hahaha

ferrafareez said...

yo know what, yesterday, i was alone at home, then i browsing my chat box when suddenly i saw ur name. i opened ur site. and DAMN! that ghost scared me. quickly i closed ur site. huuuuuuuuuuu~

Ayna Tan said...

hahaha..sumpah ayna tergelak bace nie..
hehe...

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails