....KLIK KLIK KLIK...

Wednesday, September 29, 2010

Otot Dah Mula Kembang!!





Ting tong.. Tepat jam 8:00 malam..
Baru jer nak start tulis entri Buletin Utama pun start..
Pape je la..haha


Ni nak citer kat korang sikit pasal otot dah kembang..
Otot sapa?? Otot ana yang punya..
Fuiyoo.. Dasyat la ujian Pemeriksaan Kesihatan untuk jadi Ahli Bomba..
Sampai jer pagi terus kena cek Tinggi dengan berat.. Body Mass Index lah tu..
Kat sini pun dah ada yang gagal.. So tak dapat la ke peringkat seterusnya..


Ujian kedua pulak.. Ukur badan.. Haha.. Nasib bek semua lepas dengan baik..
Ujian ketiga.. Uji mata pulak.. Ni yang Rawshade tak berapa yakin nak lulus..
Mata kanan kabur plak.. Apa kes ni.. Nasib baik dia tak tulis gagal sebab rabun tak teruk..
Kat sini pun ada lagi yang pulang dengan perasaan kecewa..

Pastu kena cek badan,berjalan,berkawad..
Semua lulus..




Dan...... Inilah ujian bagi kami yang masih tinggal..

4 ujian yang mesti kena wat dengan baik..
Pertama, kena angkat berat 54kg..
Kedua, kena julang tangga..
Ketiga, kena panjat tangga.. Tinggi woo... 16.5meter.. Ket
ar lutut..huhu
Pastu kenaa panjat tali.. 4meter gak la..

Abis jer ujian tu badan Rawshade dah mula lenguh..
Otot-otot pun dah mula kembang.. Walaupun rasa camni tapi Rawshade
amat gembira dan bangga sebab kenangan macam ni tak kan datang setiap hari..
Rawshade doakan semoga Tuhan bukakan rezeki supaya Rawshade dapat tawaran kerja ini..
Kawan2 pun tolong la doakan yer..

Rawshade ucapkan jutaan terima kasih kepada Ahli Bomba dan Penyelamat Alor Setar
kerana telah menjemput Rawshade yang tak seberapa ni untuk cuba setakat yang termampu..

2 comments:

nadya said...

gud luck!!!!

shida anwar said...

otot sudah kembang...hihi..mcm mee saya sudah kembanglah pulak (alex-raja lawak)

gud luck yek...ada rezeki dr Allah tu..

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails